2011. március 17., csütörtök

Csak egy nap.....

Furcsa egy kép itt nemde? Nos nem ismeretterjesztő blogot fogok irni, csak megfogott az a élet ami ezeket az állatokat körüllengi. Ez egy kérész bogár. És mint tudjuk ezek a bogarak mindössze egy napig élnek. Egyetlen napig... Egy nap alatt kell kikelniük a petékből, kiúszni a vízből, levedleni bőrüket, megtalálni "életük párját", párosodni velük és lerakni petéket, amik majd később kikelnek és ugyanez vár majd rájuk is. Annyira furcsa lények ezek. Mindössze 24 orájuk van arra, amire nekünk embereknek, vagy akármelyik más állatnak akár több 10 éve van. És mégis képesek azt megtenni ez idő alatt, ami némely embernek egy életen keresztül sem. Érdekes, hogy amit mi nem tudunk, az ennek a bogárnak a génjeibe van. Tudja, hogy meg fog halni, hogy mennyi ideje van mindenre. És képes élni ugy, hogy minden a legjobb legyen.
Azon gondolkodok, hogy mit tennék ha én is tudnám ugyanezt. Ha bár emberből lennék, de ugyanigy csak egy napom lenne az életre és tudnám is ezt a tényt. Őszintén megmondva fogalmam sincs így hirtelen.
Azt hiszem megtenném azokat a dolgokat, amikhez most nincs bátorságom. Azokat, amiket mindig is meg szerettem volna tenni, de elég erőm nincs hozzájuk. Apróságoktól kezdve sok fontos dologik. Például divatbemutatot tartani egy barátnőmnek vagy barátomnak egy ruhaboltba, vagy elmenni egy álarcosbálba nagy gyönyörű ruhába, táncolni és énekelni az utcán, úgy hogy nem érdekel ki mit szol, vagy elmondani a kiszemelt fiunak, hogy mit is érzek iránta, vagy egyszerüen megcsokolni az esőben. Énekelni színpadon oriási közönség előtt, és mindenki nekem tapsolna. Vágyak, álmok, baromságok, amikhez nincs elég erőm hogy megtegyem. Ezalatt az egy nap alatt megtenném mind. Nem érdekelne ki mit szol, nem érdekelne tetszik e valakinek amit csinálok. Csak csinálnám azt amihez kedvem van és ami jol esik.
Mennyire érdekes ez... Az ember mi mindent meg nem tenne, ha merne, ha tudná egy napja van. Talán mindenkivel el kellene ezt hitetni és akkor az emberek nem lennének ennyire korlátok közé szoritva...

4 megjegyzés:

  1. Erről már énis irtam még tavaly, de egyet értek veled, bár ha jobban meggondolom vannak olyan emberek akiket jobb kordában tartani, mert ha igy mindenki azt tehetné de tényleg amihhez kedve szottyan félő, h rossz dolgok is történnének. Bár ha nekem egyetlen egy napom lenne, kötve hiszem, h pont a keresztbetevésen, meg az áskálódáson járna az eszem. Mit tennék meg egy nap alatt? Óó ha azt szavakba lehetne önteni... Bártmit. ÉS ezt most tényelg úgy mondom, hogy bármit, mert semminek se lenne következménye és a végét tudod , h zárnám? Valami óriási magas sziklaperemről ugranék a naplamente fényében egy tóba, vagy folyóba... ha már úgyis végem, legalább a repülés örömét éllvezzem egyszer, ez méltó befejezése lenne egy ilyen napnak :)

    VálaszTörlés
  2. Dejó is zuhanni... -__- olyan könnyed

    VálaszTörlés
  3. az tuti... egyszer elviszlek egy szabadesésre esküszöm :)

    VálaszTörlés